Faktaboks

Velferdstjenesten for Handelsflåten

«Velferden»

Statens velferdstjeneste for handelsflåten, Velferdstjeneste for handelsflåten

Velferdstjenesten logo
Den internasjonale logoen som har blitt brukt av Velferdstjenesten for Handelsflåten og som fortsatt brukes av Sjøfartsdirektoratets velferdstjeneste.

Velferdstjenesten for Handelsflåten var en statlig organisasjon som hadde som oppgave å sette i verk sosiale og kulturelle velferdstiltak for sjøfolk i innenriks- og utenriksfart gjennom en rekke stasjoner i sentrale havner rundt om i verden.

Velferdstjenesten ble opprettet som Statens velferdskontor for handelsflåten ved kongelig resolusjon av 14. mars 1947. I 1989 ble den nedlagt som egen enhet og oppgavene underlagt Sjøfartsdirektoratet som Sjøfartsdirektoratet velferdstjeneste, best kjent som «Velferden». Denne avdelingen driver sjømannsidretten og opererer to velferdssentre for sjøfolk, i Bergen og i Narvik. Velferdstjenesten driver også en årlig nordisk fotokonkurranse, et e-bibliotek for sjøfolk og ulike andre velferdstiltak.Velferden har ikke lenger stasjoner i utlandet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg