Tormod Løkling, norsk forlagsredaktør og tegneserieskaper, best kjent som redaktør for Frode Øverlis Pondus, lett gjenkjennelig i stripene som «Mr. T», redaktør i Bladkokeriet. 

Løkling debuterte som manusforfatter med spionserien Patrick & Co i Bergens Tidende i 1977, tegnet av barndomsvennen Arild Midthun. Han fortsatte å skrive manus for Midthun i 1980-årene, blant annet i blader som KOnK.

Tormod Løkling som «Mr. T» i Pondus.

av Frode Øverli/Strand Comics/Egmont Serieforlaget. Begrenset gjenbruk

I 1989 begynte han å skrive manus for humorbladet Pyton, ofte under pseudonymet Termos Løkring. Året etter ble han ansatt av Pyton-utgiveren Bladkompaniet, som redaktør for månedsheftet Tommy og Tigern. I 1996 ble han også redaktør for Ernie, og gradvis ble han redaksjonelt ansvarlig for hele tegneserieavdelingen i forlaget. I 1996 ble Pondus fast biserie i Ernie, og i 2000 fikk serien sitt eget månedshefte, med Løkling som redaktør.

Høsten 2003 gikk Løkling over til Egmont Serieforlaget, der han ble redaktør for ukebladet Donald Duck & Co. Der innledet han en satsing på norskproduserte Donald-serier, igjen tegnet av Midthun, og ofte etter manus av Knut Nærum, Terje Nordberg og seg selv. Da Frode Øverli gikk til Egmont Serieforlaget i 2007 forlot Løkling redaktørstillingen i Donald Duck & Co til fordel for Pondus. Han er også redaktør for Rutetid og Lunch.

Løkling laget tegneserien Livstegn for tidsskriftet Utdanning i 2002 og 2003, og kåserte i radioprogrammet Herreavdelingen på NRK P1 fra 2005 til 2013.

Han er cand. mag., med russisk mellomfag og grunnfag i engelsk og internettjournalistikk.

I 2013 vant Løkling Sproing-prisen for Donald Duck julealbum: Skrues barndom: Kampen om jula, tegnet av Arild Midthun og skrevet i samarbeid med Knut Nærum.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.