Tormod Løkling, norsk forlagsredaktør og tegneserieskaper, best kjent som redaktør for Frode Øverlis Pondus, lett gjenkjennelig i stripene som «Mr. T», redaktør i Bladkokeriet. 

Løkling debuterte som manusforfatter med spionserien Patrick & Co i Bergens Tidende i 1977, tegnet av barndomsvennen Arild Midthun. Han fortsatte å skrive manus for Midthun i 1980-årene, blant annet i blader som KOnK.

Tormod Løkling som «Mr. T» i Pondus.

av Frode Øverli/Strand Comics/Egmont Serieforlaget. Begrenset gjenbruk

I 1989 begynte han å skrive manus for humorbladet Pyton, ofte under pseudonymet Termos Løkring. Året etter ble han ansatt av Pyton-utgiveren Bladkompaniet, som redaktør for månedsheftet Tommy og Tigern. I 1996 ble han også redaktør for Ernie, og gradvis ble han redaksjonelt ansvarlig for hele tegneserieavdelingen i forlaget. I 1996 ble Pondus fast biserie i Ernie, og i 2000 fikk serien sitt eget månedshefte, med Løkling som redaktør.

Høsten 2003 gikk Løkling over til Egmont Serieforlaget, der han ble redaktør for ukebladet Donald Duck & Co. Der innledet han en satsing på norskproduserte Donald-serier, igjen tegnet av Midthun, og ofte etter manus av Knut Nærum, Terje Nordberg og seg selv. Da Frode Øverli gikk til Egmont Serieforlaget i 2007 forlot Løkling redaktørstillingen i Donald Duck & Co til fordel for Pondus. Han er også redaktør for Rutetid og Lunch.

Løkling laget tegneserien Livstegn for tidsskriftet Utdanning i 2002 og 2003, og kåserte i radioprogrammet Herreavdelingen på NRK P1 fra 2005 til 2013.

Han er cand. mag., med russisk mellomfag og grunnfag i engelsk og internettjournalistikk.

I 2013 vant Løkling Sproing-prisen for Donald Duck julealbum: Skrues barndom: Kampen om jula, tegnet av Arild Midthun og skrevet i samarbeid med Knut Nærum.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.