Terje Nordberg, norsk tegneserietegner, -forfatter og -redaktør. Debuterte i Gateavisa i slutten av 1960-årene og laget undergrunnspregede serier i tiåret som fulgte, bl.a. soloheftet Revejakten (1973). Han sluttet etter hvert å tegne, men har vært forfatter til en rekke serier.

Blant disse er julealbumene Truls og Trine (tre album 1983–85, tegner Arild Midthun, medforfatter Dag E. Kolstad), som han vant Sproing-prisen for i 1988, barneseriene Reodor og Teodor og Troll (begge tegnet av Arild Midthun) og det komiske albumet 9. april (1990, tegner Geir Florhaug, medforfatter Eirik Ildahl). Truls og Trine-albumene er oversatt til svensk og dansk, mens to Troll-album ble gitt ut i Danmark. Han skrev også manus for Fantomet og James Bond, var med å starte humorbladet Pyton i 1985.

Skrev 1996-2005 avisstripen Pappa og Pestus (tegner Arild Midthun, medforfatter Eirik Ildahl), om en alenepappa som slites mellom omsorgen for sin prektige lille datter og tilværelsen sammen med den amoralske rotta Pestus.

Har siden 2008 skrevet flere manus for Donald Duck & Co, alle tegnet av Midthun. Siden 2014 har han skrevet juleheftet Stomperud på eventyr, tegnet av Magne Taraldsen, om Stomperuds forfedre.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.