Teknisk Ukeblad

Teknisk Ukeblad (TU) er et norsk teknisk tidsskrift som tidligere ble utgitt av Ingeniørforlaget AS for Tekna, Polytekniske Forening, PF og Norges Ingeniørorganisasjon, NITO. Bladet utgis nå av Teknisk Ukeblad Media AS.

Faktaboks

Uttale
tˈeknisk ukeblad

Bladet er verdens eldste tidsskrift som dekker alle tekniske fagområder overfor målgruppene teknikere, ingeniører og ledelse innen industri, næringsliv og offentlig forvaltning. Teknisk Ukeblad (papir) utgis 11 ganger årlig. Opplaget (2019) er ca. 155 000, i og med at de fleste av medlemmene av Nito og Tekna får bladet. Den største publikasjonen av TU er den digitale utgaven TU.no, med ca. 10 000 betalende digitale abonnenter og en trafikk på totalt 300 000 unike brukere ukentlig og 5 millioner månedlige sidevisninger.

Historikk

TU ble startet i 1854 under navnet Polyteknisk Tidsskrift. De første årene fikk det økonomisk støtte fra Det Kgl. Norske Videnskabers Selskab etter at initiativtaker ingeniør Anton Rosing personlig finansierte de aller første utgavene. I 1883 gikk Den Norske Ingeniørforening og Den Polytekniske Forening sammen om utgivelsen av Teknisk Ukeblad, og i 1968 ble bladet slått sammen med NITOs tidsskrift Teknikk, som var startet i 1929.

Ekstern lenke

Kommentarer (2)

skrev Jan M Moberg

Hei,

Teknisk Ukeblad (papir) utgis pt. (2019) 11 ganger årlig. Opplaget er ca. 155.000 i og med at de fleste av medlemmene av Nito og Tekna får bladet. Den største publikasjonen av TU er nå den digitale utgaven TU.no med ca. 10.000 betalende digitale abonnenter og en trafikk på totalt 300.000 unike brukere ukentlig og 5 millioner månedlige sidevisninger.

vh
Jan M Moberg
Sjefredaktør & Adm. dir.
TU Media AS

skrev Pål Nygaard

Takk for info!
Jeg skal oppdatere artikkelen

Vennlig hilsen
Pål

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg