Polyteknisk Forening

Foreningskontoret
Av .

Artikkelstart

Polyteknisk Forening er en medlemsforening og et interessenettverk som er spesielt opptatt av samfunnsspørsmål knyttet til teknologi og naturvitenskap.

Faktaboks

Uttale
polytˈekniske forening
Også kjent som
PF, noen ganger omtalt bare som Polyteknisk

Foreningen ble stiftet i 1852 etter initiativ av ingeniør Anton Rosing, og i begynnelsen var foreningen et møtested for mennesker som var interessert hvordan Norge kunne utvikle moderne teknologi og industri. Den gang var det begrepet polyteknisk som beskrev dette interessefeltet. Med årene er spekteret av temaer som drøftes på de åpne møtene langt videre. Foreningen er bygget opp av flere selvstendige faglige nettverk med egne gruppestyrer.

Fra 1854 utga foreningen Polyteknisk Tidsskrift, som var forløperen til Teknisk Ukeblad. Polyteknisk Forening startet og drev Teknisk Ukeblad sammen med Den Norske Ingeniør- og Arkitektforening (i dag Tekna). Mellom de to foreningene var det et tett samarbeid om møtevirksomhet. Sammen utgjorde de to foreningene gjennom driften av Teknisk Ukeblad og møter en teknisk-industriell offentlighet, hvor landets eliter av politikere, næringslivsledere og akademikere møttes for dialog og debatt. Polyteknisk Forening solgte seg i 2016 ut av Teknisk Ukeblad, som i dag eies av Teknisk Ukeblad Media AS.

I dag er Polyteknisk Forening en åpen medlemsforening. Polyteknisk Forening hadde på det meste (1983) over 12 000 medlemmer. I 2018 var medlemstallet drøyt 2 000 (personlige medlemmer, bedrifts- og organisasjonsmedlemmer).

Silvija Seres er fra 2015 president (styreleder) i Polyteknisk Forening.

Mette Vågnes Eriksen er fra 2018 generalsekretær.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg