Faktaboks

Sverre Morken
Født
19. april 1945, Folldal, Hedmark
Sverre Morken

Sverre Morken graverte en serie frimerker som ble gitt ut i 2003 i forbindelse med 100-årsdagen for kong Olavs fødsel. Serien ble designet av Enzo Finger.

Av /NTB Scanpix ※.

Sverre Morken er en norsk grafiker, frimerkedesigner og gravør. Han ble utdannet som treskjærer ved Hjerleids husflidsskoleDovre, deretter bokkunstlinjen på Statens håndverks- og kunstindustriskole, med diplom fra 1972.

Morken startet produksjon av frimerker i 1973, og har siden tegnet og gravert mellom 150 og 160 forskjellige frimerker. Av hans mange kjente frimerker kan nevnes Edvard Grieg-serien (1994) og Nobel-serien (sammen med Enzo Finger, 2003). Som gravør i Norges Bank tegnet og graverte han blant annet den 7. utgaven av pengesedlene. Karakteristisk for både frimerkene og pengesedlene til Morken er de gode portrettene. Han er blitt tildelt en rekke internasjonale priser for sin gravørkunst.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Sverre Morken

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg