Strawberry Publishing

Av .

Strawberry Publishing AS er den norske forlagsdivisjonen til det tidligere skandinaviske forlagskonsernet Strawberry Stories AS.

Faktaboks

Også kjent som

Strawberry Publishing Norge AS (2019-2020)

Administrerende direktør er Alexander Even Henriksen. Styreformann er Henrik August Christensen. I 2019 omsatte forlagsgruppen for til sammen 129 millioner kroner. Driftsresultatet beløp seg samme år til 17 millioner kroner.

Strawberry Publishing Norge var medlem av Den norske Forleggerforeningen, men meldte seg ut sommeren 2020. Årsaken var eierskapet i datterforlaget Bastion Forlag (se under) som selger mye bøker via andre ledd enn bokhandel, datterforlaget vil derfor ikke bli bundet av fastprisavtalen for bøker som er en forutsetning for bokavtalen mellom Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen. Medlemskap i Forleggerforeningen er imidlertid betinget av at forlaget – uten unntak, følger bokavtalens bestemmelser.

Organisatoriske endringer

I forbindelse med etableringen av Strawberry Stories i Sverige og Danmark i 2019, bestemte konsernet at det var nødvendig med en enhetlig eierstruktur i alle de tre landene. Med dette for øyet, stiftet konsernet høsten 2019, et eget norsk datterselskap hvor tidligere norske datterforlag ble fusjonert inn som imprinter. Alle norske bokutgivelser fra forlagshuset ble etter dette utgitt under paraply av datterselskapet Strawberry Publishing AS.

I mai 2020 solgte morselskapet virksomheten i Sverige og Danmark til det svenske forlagskonsernet Bonnier Books.

Høsten 2020 ble alle imprintene lagt ned. Alle utgivelser bærer nå kun forlagsnavnet Strawberry Publishing.

I november 2020 kjøpte Bonnier Books 70 prosent av aksjene i Strawberry Publishing. Kjøpet er betinget av Konkurransetilsynets godkjenning.

Strawberrys imprinter

Strawberry Publishing Norge utga tidligere bøker under følgende imprinter:

Fra og med høsten 2020 utgis imidlertid alle bøkene fra forlaget med kun forlagsnavnet alene som utgiver.

Strawberrys datterforlag

Strawberry Publishing eier alle aksjene i Bastion forlag som utgir oversatt «feel-good»-skjønnlitteratur, og som også har imprintet Anemone.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg