Faktaboks

Steve Wozniak
Stephen Gary Wozniak, Woz
Født
11. august 1950, San Jose, California
Steve Wozniak, 18. august 2008

Steve Wozniak, fra intervjuet "Collecting Innovation Today" ved Computer History Museum, 18. august 2008. Intervjuet er del av The Henry Ford's "OnInnovation" prosjekt.

Av /The Henry Ford "OnInnovation" Project/flickr.com.
Lisens: CC BY NC ND 2.0

Steve Wozniak er en amerikansk elektronikkingeniør og IT-gründer som i 1976 grunnla han Apple Computer sammen med Steve Jobs.

Før Apple

Wozniak var i 1970–årene en ledende skikkelse i dataklubben Homebrew Computer Club i Palo Alto, der man blant annet arbeidet med den tidlige «PC-en» Altair, og der også Steve Jobs var med.

I Apple

Wozniak var hoveddesigneren bak maskinene Apple I og Apple II. Han trakk seg fra arbeidet i Apple i 1985 etter en flyulykke, men er fortsatt formelt ansatt, og han mottar en symbolsk lønn.

Etter Apple

Wozniak arbeider nå stort sett med frivillig samfunnsarbeid, særlig dataundervisning i den offentlige grunnskolen. Han var også med på å starte Electronic Frontier Foundation, en bevegelse for å styrke personvern innen bruken av digitale nettverk.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg