Scottie Pippen, tidligere basketballspiller fra USA, med posisjonen small forward. Pippen er ansett som en av tidenes beste i sin posisjon, han er to ganger olympisk mester med USA og vant NBA seks ganger i løpet sin karriere.

Pippen var femtevalget i NBA-draften i 1987 og ble hentet til Chicago Bulls. Han spilte for klubben i 11 sesonger og det er som Bulls-spiller han er mest kjent. Sammen med Michael Jordan førte han laget til seks NBA-titler på 90-tallet, og Pippen ble tatt ut på NBAs All Star-lag syv ganger. I 1996 ble han kåret til en av de 50 beste NBA-spillerne noensinne. 

Pippen forlot Bulls i 1998 og spilte for Houston Rockets i 1999 og Portland Trail Blazers 1999-2003 før han returnerte til Chicago Bulls foran 2003/2004-sesongen. Etter sesongen la han opp som profesjonell basketballspiller og Bulls fredet Pippens gamle draktnummer 33 fra fremtidig bruk. Han gjorde senere comeback som 42-åring og spilte for finske Torpan Pojat og svenske Sundvall Dragons før han la opp for andre og siste gang i 2008. 

Pippen var en sentral del av det "The Dream Team", det amerikanske landslaget som vant OL-gull i Barcelona i 1992. Han vant sitt andre OL-gull i 1996, da USA vant på hjemmebane under OL i Atlanta.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.