Scottie Pippen, tidligere basketballspiller fra USA, med posisjonen small forward. Pippen er ansett som en av tidenes beste i sin posisjon, han er to ganger olympisk mester med USA og vant NBA seks ganger i løpet sin karriere.

Pippen var femtevalget i NBA-draften i 1987 og ble hentet til Chicago Bulls. Han spilte for klubben i 11 sesonger og det er som Bulls-spiller han er mest kjent. Sammen med Michael Jordan førte han laget til seks NBA-titler på 90-tallet, og Pippen ble tatt ut på NBAs All Star-lag syv ganger. I 1996 ble han kåret til en av de 50 beste NBA-spillerne noensinne. 

Pippen forlot Bulls i 1998 og spilte for Houston Rockets i 1999 og Portland Trail Blazers 1999-2003 før han returnerte til Chicago Bulls foran 2003/2004-sesongen. Etter sesongen la han opp som profesjonell basketballspiller og Bulls fredet Pippens gamle draktnummer 33 fra fremtidig bruk. Han gjorde senere comeback som 42-åring og spilte for finske Torpan Pojat og svenske Sundvall Dragons før han la opp for andre og siste gang i 2008. 

Pippen var en sentral del av det "The Dream Team", det amerikanske landslaget som vant OL-gull i Barcelona i 1992. Han vant sitt andre OL-gull i 1996, da USA vant på hjemmebane under OL i Atlanta.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.