Rock City, Namsos, med Scandic Rock City Hotel til høyre.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Rock City ble etablert som et norsk ressurssenter for pop og rock, og samtidig et opplevelsessenter for Trønderrocken. Senteret ble lokalisert i Namsos i Trøndelag, som er regnet som trønderrockens kjerneområde, med artister og grupper som Åge Aleksandersen, Terje Tysland, DDE og Prudence. Stortinget vedtok å opprette senteret i 2005 og det ble offisielt åpnet 11. november 2011 i nærvær av kulturstatsråden.

I henhold til ordlyden i stortingsvedtaket skulle Rock City være et ressurssenter for profesjonell musikk, og senteret skulle planlegges med tanke på å kunne tilby nye utdanningsretninger basert på sektorens ønsker og behov. I tillegg skulle det være et bransjesenter for utvikling av ideer, prosjekter, bedrifter og kompetanse. Rock City skulle ha som målsetting å bidra til en profesjonalisering av bransjen, samt formidling av rockens historie.

Rock City hadde rundt 30 000 besøkende i 2012, men har likevel slitt med store økonomiske problemer. Senteret var nær konkurs i 2013, men ble reddet av Namsos kommune, som siden da har stått som eneeier. Da det ble klart at statsbudsjettet for 2016 hadde strøket støtten til senteret, ble driften av Rock City vedtatt avviklet fra 1. januar 2016. Namsos kommune ønsket imidlertid å bevare innholdet, men leie ut bygget til andre formål.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg