Rock City

Rock City, Namsos, med Rica Rock City Hotel til høyre.
Av .
Lisens: Begrenset gjenbruk

Rock City er et norsk ressurssenter for pop og rock og samtidig et opplevelsessenter for Trønderrocken. Senteret er lokalisert i Namsos, Nord-Trøndelag, som for øvrig er regnet som trønderrockens kjerneområde, med artister/grupper som Åge Aleksandersen, Terje Tysland, DDE og Prudence. Stortinget vedtok å opprette senteret i 2005 og det ble offisielt åpnet 11. november 2011.

I henhold til ordlyden i stortingsvedtaket skal Rock City være et ressurssenter for profesjonell musikk, og senteret skal planlegges med tanke på å kunne tilby nye utdanningsretninger basert på sektorens ønsker og behov. I tillegg skal det være et bransjesenter for utvikling av ideer, prosjekter, bedrifter og kompetanse. Rock City skal ha som målsetting å bidra til en profesjonalisering av bransjen, samt formidling av rockens historie.

Rock City hadde ca. 30 000 besøkende i 2012, men har likevel slitt med store økonomiske problemer over lengre tid. Senteret var nær konkurs i 2013, men ble reddet av Namsos kommune, som siden da har stått som eneeier. Da det ble klart at statsbudsjettet for 2016 hadde strøket støtten til senteret, er driften av Rock City vedtatt avviklet fra 1. januar 2016. Namsos kommune ønsker imidlertid å bevare innholdet, men leie ut bygget.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg