Rocamadour
Av .
Lisens: CC BY SA 3.0

Rocamadour er en liten fransk kremost av rå geitemelk fra området rundt byen med samme navn. Byen Rocamadour ligger i departementet Lot helt nord i regionen Occitanie, i hjertet av den regionale naturparken Parc Naturel Régional des Causses du Quercy.

Faktaboks

Også kjent som

Cabécou, Cabécou de Rocamadour, Cabécou de Gramat

Modningstiden er på seks til syv dager. I løpet av denne perioden snus den hver dag og utvikler en skorpe av melkesopp. Osten veier 35 gram, har en diameter på seks centimeter og er 1,6 centimeter høy. Det er kun tillatt å bruke melk fra geiterasene Alpine og Saanen.

Rocamadour kan være en gårdsost som ystes kun av melk fra egen buskap, eller en håndverksost fra et lite lokalt meieri som yster av melk levert av omkringliggende gårder. Gårdsostene er merket fermier. Osten har beskyttet opprinnelsesbetegnelse (AOP) fra EU.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg