Ravnkloa er Trondheims mest kjente allmenning og byens fisketorg, beliggende nederst i Munkegata, ved kanalhavnen. Det har foregått fiskehandel i Ravnkloa i mange hundre år, på 1800-tallet også vanlig torghandel. Fisketorget ble anlagt i 1896, men ble i 1945 flyttet til en innendørs fiskehall. En ny midlertidig hall ble bygget på 1960-tallet. Denne ble i desember 2000 erstattet med dagens fiskehall. Foruten fiskeutsalg rommer den også en sommerkafé og en delikatessebutikk. Det foregår også salg av fisk og skalldyr direkte fra båt.

Ravnklo-allmenningen ble opprustet på midten av 90-tallet; plassen ble brolagt og det ble bygget et amfi med sitteplasser rundt. Nils Aas' skulptur Den siste viking og en kopi av den gamle Ravnklo-klokka pryder plassen. Med utgangspunkt i Ravnkloa går det om sommeren båtrute ut til Munkholmen mange ganger daglig. Ravnkloa er også avgangsplass for guidede båtturer.

Navnet er trolig etter en Peder Raffnklau, som er nevnt i kilder allerede fra 1619, og navnet er brukt på allmenningen fra begynnelsen av 1700-tallet.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.