Ravnkloa

En del av Ravnkloa, Trondheim, med "Den siste viking" og Ravnkloklokka (2013).
av . fri

Ravnkloa er Trondheims mest kjente allmenning og byens fisketorg, beliggende nederst i Munkegata, ved kanalhavnen. Det har foregått fiskehandel i Ravnkloa i mange hundre år, på 1800-tallet også vanlig torghandel. Fisketorget ble anlagt i 1896, men ble i 1945 flyttet til en innendørs fiskehall. En ny midlertidig hall ble bygget på 1960-tallet. Denne ble i desember 2000 erstattet med dagens fiskehall. Foruten fiskeutsalg rommer den også en sommerkafé og en delikatessebutikk. Det foregår også salg av fisk og skalldyr direkte fra båt.

Ravnklo-allmenningen ble opprustet på midten av 90-tallet; plassen ble brolagt og det ble bygget et amfi med sitteplasser rundt. Nils Aas' skulptur Den siste viking og en kopi av den gamle Ravnklo-klokka pryder plassen. Med utgangspunkt i Ravnkloa går det om sommeren båtrute ut til Munkholmen mange ganger daglig. Ravnkloa er også avgangsplass for guidede båtturer.

Navnet er trolig etter en Peder Raffnklau, som er nevnt i kilder allerede fra 1619, og navnet er brukt på allmenningen fra begynnelsen av 1700-tallet.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg