Faktaboks

Ralph Benatzky

egentlig Josef Frantisek

Uttale
benˈatzky
Født
5. juni 1884, Moravské Budějovice, Tsjekkia
Død
16. oktober 1957, Zürich, Østerrike
Ralph Benatzky
Ralph Benatzky
Av /𝒲.

Ralph Benatzky var en østerriksk komponist og forfatter av tsjekkisk herkomst.

Benatzky tok opprinnelig sikte på å bli offiser, men avbrøt den militære løpebane til fordel for et musikalsk og skjønnlitterært forfatterskap. Benatzky skrev operaer og filmmusikk, men er best kjent for sine operetter, blant andre Im weissen Rössl (Sommer i Tyrol, 1930), Meine Schwester und ich (Min søster og jeg, 1930) og Axel an der Himmelstür (Axel i den syvende himmel, 1936).

Han har i tillegg skrevet en mengde kabaretviser til egne tekster, samt musikk til rundt 200 filmer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Jan Peter Pospisil

Mer presist var Josef Frantisek Benatzky tsjekker.Født og oppvokst i Moravske Budejovice.Foreldrene var etniske tsjekkere og Østerrike-Ungarn var en flernasjonal stat.

svarte Ida Jackson

Hei! Så bra folk er pirkete! Hvis du trykker på "rediger"-knappen i sidefeltet, kan du foreslå en endring, slik at artikkelen lyder noe ala det du skrev i kommentarfeltet nå. Lenk gjerne til hvor du har opplysningen fra, også! Si fra om du ikke får det til!MvhIda JacksonNettansvarlig

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg