Nassau Hall
Universitetets eldste bygning Nassau Hall, oppført 1756, senere ombygd etter flere branner. Under den amerikanske uavhengighetskampen tjente Nassau Hall en kort periode i 1783 som USAs kongressbygning.

Princeton University, amerikansk universitet i Princeton, New Jersey. Universitetet finansieres av private fond, og tilbyr et bredt spekter av studieprogram innenfor naturvitenskap, samfunnsfag, humanistiske og estetiske fag. Forskere og ansatte ved Princeton har (inntil 2018) mottatt i alt 22 nobelpriser i kjemi, fysikk, medisin og økonomi. Til universitetet hører også et kunstmuseum med en verdifull samling. Princeton inngår i gruppen av amerikanske universiteter som kalles Ivy League.

Historie

Institusjonen ble grunnlagt som College of New Jersey i Elizabeth, NJ i 1746, og er (etter Harvard, Yale og Pennsylvania) den fjerde eldste høyere utdanningsinstitusjon i USA. Colleget flyttet til Princeton i 1756, og endret navn til Princeton University i 1896. Fra 1900 kunne universitetet tilby høyere grads studier (graduate studies). Inntil 1969 ble bare mannlige søkere opptatt som studenter på lavere grad.

Det mest berømte navn som knyttes til Princeton er Albert Einstein, som tilbrakte sine år i USA ved Institute for Advanced Study, en frittstående institusjon med sete på universitetsområdet.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg