Tyske soldater med Panzerfaust

Bundesarchiv, Bild 183-H28150.
Lisens: CC BY SA 3.0
Virkning av Panzerfaust mot sovjetisk tanks
Hull fra bruk av panservernvåpenet Panzerfaust mot sovjetisk tanks under slaget om Vuosalmi under andre verdenskrig (20. juli 1944).

Panzerfaust var en tysk bærbar engangs panservernrakettkaster brukt under andre verdenskrig.

Panzerfaust bestod av et utskytningsrør med et enkelt sikte og en granat med hulladning, og var ment å utstyre vanlige soldater med et eget panservernvåpen. Den ble tatt i bruk fra slutten av 1942. Den første varianten var Panzerfaust 30, som hadde en nominell rekkevidde på 30 meter. Senere kom Panzerfaust 60 og 100, som viste til våpenets nominelle rekkevidde. Våpenet ble produsert i store mengder, og viste seg effektivt mot allierte stridsvogner. Det var ofte det eneste våpenet utlevert til medlemmer av Volkssturm mot slutten av krigen

Spesifikasjoner

Panzerfaust var normalt utrustet med en granat med en diameter på 150 millimeter, men den først varianten var opprinnelig utrustet med en granat med en diameter på 100 millimeter.

  • Vekt: 5,2 kilogram for Panzerfaust 30, 6,8 kilogram for Panzerfaust 60
  • Rekkevidde: 30 meter for Panzerfaust 30, 60 meter for Panzerfaust 60

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg