Signaturretten "Five Ages of Parmigiano Reggiano"

Osteria Francescana, gourmetrestaurant i Modena, Italia. Restauranten har siden åpningen i 1995 vært drevet av Massimo Bottura, og den ble i 2016 kåret til verdens beste av Restaurant Magazine.

Internasjonal anerkjennelse

Osteria Francescana ble tildelt sin første Michelin-stjerne i 2002, en andre stjerne i 2006 og den tredje stjernen i 2012. Restauranten har parallelt klatret på Restaurant Magazines årlige kåring; etter to andreplasser ble Osteria Francescana endelig kåret til verdens beste restaurant i 2016.

Bakgrunn og historie

Den tidligere jusstudenten Massimo Bottura åpnet Osteria Francescana i 1995, og stadig nytolkning av det tradisjonelle italienske kjøkkenet har blitt restaurantens kjernefilosofi. Dette har vært kontroversielt i noen nasjonale kretser, men Osteria Francescana er likevel høyt aktet i Italia. Restauranten benytter seg ofte av lokale produkter som parmesan og balsamico, og den tilbyr både smaksmenyer og en à la carte-meny.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg