Osteria Francescana

Osteria Francescana, gourmetrestaurant i Modena, Italia. Restauranten har siden åpningen i 1995 vært drevet av Massimo Bottura, og den ble i 2016 kåret til verdens beste av Restaurant Magazine.

Internasjonal anerkjennelse

Osteria Francescana ble tildelt sin første Michelin-stjerne i 2002, en andre stjerne i 2006 og den tredje stjernen i 2012. Restauranten har parallelt klatret på Restaurant Magazines årlige kåring; etter to andreplasser ble Osteria Francescana endelig kåret til verdens beste restaurant i 2016.

Bakgrunn og historie

Den tidligere jusstudenten Massimo Bottura åpnet Osteria Francescana i 1995, og stadig nytolkning av det tradisjonelle italienske kjøkkenet har blitt restaurantens kjernefilosofi. Dette har vært kontroversielt i noen nasjonale kretser, men Osteria Francescana er likevel høyt aktet i Italia. Restauranten benytter seg ofte av lokale produkter som parmesan og balsamico, og den tilbyr både smaksmenyer og en à la carte-meny.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg