Osteria Francescana, gourmetrestaurant i Modena, Italia. Restauranten har siden åpningen i 1995 vært drevet av Massimo Bottura, og den ble i 2016 kåret til verdens beste av Restaurant Magazine.

Osteria Francescana ble tildelt sin første Michelin-stjerne i 2002, en andre stjerne i 2006 og den tredje stjernen i 2012. Restauranten har parallelt klatret på Restaurant Magazines årlige kåring; etter to andreplasser ble Osteria Francescana endelig kåret til verdens beste restaurant i 2016.

Den tidligere jusstudenten Massimo Bottura åpnet Osteria Francescana i 1995, og stadig nytolkning av det tradisjonelle italienske kjøkkenet har blitt restaurantens kjernefilosofi. Dette har vært kontroversielt i noen nasjonale kretser, men Osteria Francescana er likevel høyt aktet i Italia. Restauranten benytter seg ofte av lokale produkter som parmesan og balsamico, og den tilbyr både smaksmenyer og en à la carte-meny.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.