Oslo Ess

Oslo Ess er et pønkeinspirert poprockband fra Oslo, dannet i 2009 av Åsmund Lande (født 1984) på vokal og gitar, Peter Larsson (født 1981) på gitar og Knut-Oscar Nymo (født 1985) på bass. Trommeslager per i dag er Håvard Takle Ohr (født 1977), som også spiller i El Cuero. De er blant annet inspirert av Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og amerikanske Rancid. Låtskriver Åsmund Lande synger på norsk om festing, livet, kjærligheten, verden og menneskene som bebor den.

Det tøffe, energiske, fengende og sjarmerende debutalbumet Uleste bøker og utgåtte sko fra 2011 fikk meget god kritikk, ble nominert til Spellemannprisen og nådde 9. plass på VG-lista, der oppfølgeren Verden på nakken, venner i ryggen debuterte på førsteplass i august 2012.

Oslo Ess spilte hele 200 konserter i 2012, og er blitt en stor liveattraksjon i Norge. Den 199. konserten kom høsten 2013 ut på det digitale albumet #199 – live akustisk fra Rockefeller. Det året ble Lande og Nymo også medlem av bandet OnklP og De Fjerne Slektningene. I februar 2014 debuterte Oslo Ess' 3. studioalbum, Alle hjerter deler seg, på 1. plass. Dette ble også gitt bort gratis til kjøpere av bladet =Oslo.

I 2016 kom oppfølgeren Konge uten ei krone, som bare greide 5. plass og 3 uker på VG-lista. Oslo Ess fulgte opp med Frie radikaler (som ble nominert til Spellemannprisen) og det akustiske livealbumet Det blir bra når det kommer folk i 2018.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg