Oslo Ess er et pønkeinspirert poprockband fra Oslo, dannet i 2009 av Åsmund Lande på vokal og gitar, Peter Larsson på gitar og Knut-Oscar Nymo på bass. Trommeslager per i dag er Håvard Takle Ohr, som også spiller i El Cuero. De er blant annet inspirert av Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og amerikanske Rancid. Låtskriver Åsmund Lande synger på norsk om festing, livet, kjærligheten, verden og menneskene som bebor den.

Det tøffe, energiske, fengende og sjarmerende debutalbumet Uleste bøker og utgåtte sko fra 2011 fikk meget god kritikk, ble nominert til Spellemannprisen og nådde 9. plass på VG-lista, der oppfølgeren Verden på nakken, venner i ryggen debuterte på førsteplass i august 2012.

Oslo Ess spilte hele 200 konserter i 2012, og er blitt en stor liveattraksjon i Norge. Den 199. konserten kom høsten 2013 ut på det digitale albumet #199 – live akustisk fra Rockefeller. Det året ble Lande og Nymo også medlem av bandet OnklP og De Fjerne Slektningene. I februar 2014 debuterte Oslo Ess' 3. studioalbum, Alle hjerter deler seg, på 1. plass. Dette ble også gitt bort gratis til kjøpere av bladet =Oslo.

I 2016 kom oppfølgeren Konge uten ei krone, som bare greide 5. plass og 3 uker på VG-lista. Oslo Ess fulgte opp med Frie radikaler i 2018.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.