Oslo Ess

Artikkelstart

Oslo Ess er et punkeinspirert poprockband fra Oslo. De er blant annet influert av Raga Rockers, Jokke & Valentinerne og amerikanske Rancid. Låtskriver Åsmund Lande synger på norsk om festing, livet, kjærligheten, verden og menneskene som bebor den.

Bandet ble dannet i 2009 av Åsmund Lande (født 1984) på vokal og gitar, Peter Larsson (født 1981) på gitar og Knut-Oscar Nymo (født 1985) på bass. Trommeslager per i dag er Håvard Takle Ohr (født 1977), som også spiller i El Cuero. Det tøffe, energiske, fengende og sjarmerende debutalbumet Uleste bøker og utgåtte sko fra 2011 fikk meget god kritikk, ble nominert til Spellemannprisen og nådde niendeplass på VG-lista, der oppfølgeren Verden på nakken, venner i ryggen debuterte på førsteplass i august 2012.

Oslo Ess spilte hele 200 konserter i 2012, og er blitt en stor liveattraksjon i Norge. Den 199. konserten kom høsten 2013 ut på det digitale albumet #199 – live akustisk fra Rockefeller. Det året ble Lande og Nymo også medlem av bandet OnklP og De Fjerne Slektningene. I februar 2014 debuterte Oslo Ess' 3. studioalbum, Alle hjerter deler seg, på førsteplass. Dette ble også gitt bort gratis til kjøpere av bladet =Oslo.

I 2016 kom oppfølgeren Konge uten ei krone, som bare greide femteplass og tre uker på VG-lista. Oslo Ess fulgte opp med Frie radikaler (som ble nominert til Spellemannprisen) og det akustiske livealbumet Det blir bra når det kommer folk i 2018. I mars 2021 kom de med Pønk, rock og harde kår.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg