=Oslo

Artikkelstart

=Oslo er et norsk gatemagasin som blir solgt av vanskeligstilte mennesker. Magasinet ble grunnlagt i 2005. Det ble først solgt i Oslo, men senere også i andre byer. =Oslo utkommer hver måned i et opplag på normalt 15 000. Bladet blir utformet og redigert av profesjonelle journalister og fotografer. Det siste nummeret i året er en julebok, som har hatt et opplag på opp mot 80 000.

Faktaboks

Uttale
Er lik Oslo
Også kjent som

Erlik Oslo, Erlik Norge

Stiftelsen Erlik utgir magasinet. Stiftelsen driver også kaffebaren =Kaffe i Oslo sentrum. Hensikten med både bladet og kafeen er å hjelpe rusavhengige og vanskeligstilte til et bedre liv gjennom hjelp til selvhjelp, videre også å skape debatt om rusomsorg og øke medmenneskelig engasjement og holdningsendringer overfor rusavhengige og andre vanskeligstilte.

Det finnes 100 gatemagasiner med samme konsept i til sammen 40 land rundt i verden. Det mest kjente er det britiske gatemagasinet The Big Issue, som har kommet ut siden 1991, dette var igjen inspirert av det amerikanske Street News. =Oslo er medlem i International Network of Street Papers (INSP).

Lars Aarønes var ansvarlig redaktør for =Oslo fra 2014-2019. I mai 2019 overtok Erlend Paxal som ansvarlig redaktør. Bladet har i dag (2019) cirka 300 aktive selgere, men har registrert omtrent 1800 selgere siden starten. Eventuelt overskudd går til nyskapende initiativer, til aktivitet og kreative stimulanser innenfor stiftelsen Erliks formål.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg