Norsk institutt for skog og landskap

Skog og landskap var et institutt under Landbruks- og matdepartementet som 1. juli 2015 ble fusjonert inn i Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO).  Instituttet var en nasjonal kompetanseinstitusjon for arealressursene innen skog, jord, utmark og landskap. I tillegg besto instituttet av avdelingen Norsk genressurssenter, som hadde ansvar for landbrukets genressurser for husdyr, planter og skog. Instituttet hadde regionkontorer i Bergen, Steinkjer og Målselv.

Instituttet ble opprettet i 2006 og opptok i seg Norsk institutt for jord- og skogkartlegging (NIJOS, opprettet 1988 ved sammenslåing av Jordregisterinstituttet og Landsskogtakseringen) og Norsk institutt for skogforskning (Skogforsk, opprettet 1972 ved sammenslutning av Det Norske Skogforsøksvesen (stiftet 1917) og Vestlandets forstlige forsøksstasjon (1916)).

Videre lesning

  • Øyen, Kristen: Kartlegginga av Noregs grøne gull : soga om Landsskogtakseringa, Jordregisterinstituttet og Norsk institutt for jord- og skogkartlegging frå 1919 til 2006, 2006, Finn boken

Denne artikkelen er hentet fra papirutgaven av leksikonet, utgitt i 2005-2007. Artikkelen hadde ingen navngitt forfatter, men en tilknyttet fagkonsulent.

Fagkonsulent for denne artikkelen var

Publisert på nett 14.02.2009. Det er siden gjort 4 endringer.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.