Norges Skytterforbund

Artikkelstart

Norges Skytterforbund er en sammenslutning av fire eldre riksforbund som organiserer sportsbetont konkurranseskyting i Norge (se skytesport). Frem til og med 2016 hadde NSF fagkomiteer for rifleskyting, pistolskyting, leirdueskyting og viltmålskyting. Disse er nå erstattet av tre komiteer, som arbeider på tvers av grenene.

Forbundet ble stiftet i 1946 som Norges Sportsskytterforbund.

Siden 2004 har NSF også hatt ansvar for skyting for funksjonshemmede. Det er tre klasser; to for varierende grad av funksjonshemning, og én for blinde/sterkt svaksynte. Det konkurreres i en rekke rifle- og pistoløvelser.

Ansvarsområder

Breddeidrettskomiteen (BIK) har som formål å legge til rette for at aktiviteten hos forbundets medlemmer utvikles og økes. BIK skal støtte og hjelpe til i kretser og lag, basert på det daglige arbeidet som skjer i klubbene.

Toppidrettskomiteen ble også etablert ved årsskiftet 2016/2017, og har sammen med sportssjefen ansvar for å sikre en bærekraftig satsning på toppidretten i forbundet.

Teknisk komité (TK) skal blant annet forvalte og videreutvikle internasjonale og nasjonale regelverk, godkjenne juryer, og sørge for at Norges Skytterforbund har internasjonale dommere.

Organisering

Forbundet har (2016) cirka 31 000 medlemmer. Av disse er cirka 25 000 aktive skyttere, hvorav vel 20 000 pistolskyttere, cirka 3500 rifleskyttere, 1700 leirdueskyttere og knapt 500 viltmålskyttere.

NSF organiserer 520 lag fordelt på 20 kretser, og det arrangeres årlig over 2000 skytestevner. Administrasjonskontoret ligger ved Ullevaal Stadion, Oslo. Foreningen utgir meldingsbladet Skytternytt. Bladet kommer fra 2017 kun som elektronisk publikasjon.

Arild Groven er generalsekretær, mens Håvard Larsen (fra 2017) er president i forbundet.

Norges Skytterforbund er medlem av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité (NIF) og internasjonalt av Den Europeiske Skytterkonfederasjon (ESC) og International Shooting Sport Federation (ISSF).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Berg, John: Norges skytterforbund 50 år, 1946-1996, 1996

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg