Faktaboks

Norges Geotekniske Institutt

NGI

Offisielt navn
STIFTELSEN NORGES GEOTEKNISKE INSTITUTT
Organisasjonstype
Stiftelse
Forretningsadresse
Oslo
Daglig leder
Lars Andresen
Styreleder
Christen Krogh

Norges Geotekniske Institutt, norsk forskningsinstitutt med formål å fremme geoteknisk forskning og bruken av geotekniske forskningsresultater ved praktisk prosjektering (se geoteknikk). NGI ble opprettet i 1953, og ble omdannet til en privat stiftelse fra 1985.

Instituttet arbeider blant annet med utvikling av metoder for felt- og laboratorieundersøkelse av grunnens egenskaper og for beregningsmessig analyse i tilknytning til ingeniørarbeider som fundamentering av bygninger og broer, vei-, dam- og havnebygging, tunnelarbeider med mer. Det utfører også vurdering av risiko for jord- og snøskred faller også inn under NGIs arbeidsområde.

I de senere år har en vesentlig del av NGIs arbeid vært rettet mot geotekniske problemer i tilknytning til petroleumvirksomheten i Nordsjøen og andre havområder. NGIs forskningsresultater publiseres i en egen rapportserie.

Hovedkontoret ligger i Oslo.

Eksterne lenker

Faktaboks

Norges Geotekniske Institutt
Sektorkode
2500 Private produsentorienterte organisasjoner uten profittformål
Næringskode(r)
72.190 Annen forskning og annet utviklingsarbeid innen naturvitenskap og teknikk

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg