Nasjonal digital læringsarena

NDLA er et fylkeskommunalt prosjekt som har som mål å tilby kvalitetssikrede fritt tilgjengelige, nettbaserte læremidler i alle fag i videregående opplæring. Prosjektet ble offisielt åpnet høsten 2007. Satsingen er finansiert av 18 fylkeskommuner og Kunnskapsdepartementet.

Faktaboks

Også kjent som
NDLA

NDLA distribuerer læremidler som etter hvert skal dekke hele spekteret av fag i videregående opplæring. Intensjonen er at tilbudet hele tiden skal bli oppdatert og videreutviklet. Det faglige innhold kvalitetssikres og vedlikeholdes av en fagredaksjon bestående av forfattere rekruttert fra videregående opplæring.

I tillegg til å være en samling digitale læremidler skal NDLA bli et møtested for alle aktører i videregående opplæring - det vil si elever, lærere og andre. Målet er at NDLA skal inspirere til en delings- og diskusjonskultur ved at alle kan bidra med faglige innspill, kommentarer og diskusjoner. På den måten vil læremidlene hele tiden være i utvikling.

Det arbeides nå (2016) med et lignende opplegg for grunnskolen, kalt NDLA-G.

Ekstern lenke

Kommentarer (1)

skrev Guttorm Hveem

Hei, tipser om at informasjonen om NDLA er oppdatert her: http://no.wikipedia.org/wiki/Nasjonal_digital_l%C3%A6ringsarena

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg