NDLA er et fylkeskommunalt prosjekt som har som mål å tilby kvalitetssikrede fritt tilgjengelige, nettbaserte læremidler i alle fag i videregående opplæring. Prosjektet ble offisielt åpnet høsten 2007. Satsingen er finansiert av 18 fylkeskommuner og Kunnskapsdepartementet.

NDLA distribuerer læremidler som etter hvert skal dekke hele spekteret av fag i videregående opplæring.  Intensjonen er at tilbudet hele tiden skal bli oppdatert og videreutviklet. Det faglige innhold kvalitetssikres og vedlikeholdes av en fagredaksjon bestående av forfattere rekruttert fra videregående opplæring.

I tillegg til å være en samling digitale læremidler skal NDLA bli et møtested for alle aktører i videregående opplæring - det vil si elever, lærere og andre. Målet er at NDLA skal inspirere til en delings- og diskusjonskultur ved at alle kan bidra med faglige innspill, kommentarer og diskusjoner. På den måten vil læremidlene hele tiden være i utvikling.

Det arbeides nå (2016) med et lignende opplegg for grunnskolen, kalt NDLA-G.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

27. januar 2015 skrev Guttorm Hveem

Hei, tipser om at informasjonen om NDLA er oppdatert her: http://no.wikipedia.org/wiki/Nasjonal_digital_l%C3%A6ringsarena

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.