NDLA logo
NDLA-logo

NDLA er et fylkeskommunalt prosjekt som har som mål å tilby kvalitetssikrede fritt tilgjengelige, nettbaserte læremidler i alle fag i videregående opplæring. Prosjektet ble offisielt åpnet høsten 2007. Satsingen ble finansiert av 18 fylkeskommuner og Kunnskapsdepartementet fra starten av. Etter oppstart har alle fylkeskommunene, unntatt Oslo, stått for finansieringen.

Faktaboks

Også kjent som
NDLA

NDLA distribuerer læremidler til mange fag i videregående opplæring. Intensjonen er at tilbudet hele tiden skal bli oppdatert og videreutviklet. Det faglige innhold kvalitetssikres og vedlikeholdes av en fagredaksjon bestående av forfattere rekruttert fra videregående opplæring, i samarbeid med private og offentlige leverandører.

I tillegg til å være en samling digitale læremidler skal NDLA bli et møtested for alle aktører i videregående opplæring – det vil si elever, lærere og andre. Målet er at NDLA skal inspirere til en delings- og diskusjonskultur ved at alle kan bidra med faglige innspill, kommentarer og diskusjoner. På den måten vil læremidlene hele tiden være i utvikling.

I 2016 ble det startet et lignende opplegg for grunnskolen, kalt NDLA-G. Dette byttet etter hvert navn til FriDA.

Global Digital library ble bygget på infrastruktur og teknologi fra NDLA. NDLA har hatt en sentral rolle i utformingen av H5P, som i dag er i bruk i utdanning på globalt nivå. H5P er en open source webteknologi som gjør det mulig for alle å skape, dele og gjenbruke interaktivt innhold. Teknologien fungerer som en plugin for flere eksisterende publiseringsplattformer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer (1)

skrev Guttorm Hveem

Hei, tipser om at informasjonen om NDLA er oppdatert her: http://no.wikipedia.org/wiki/Nasjonal_digital_l%C3%A6ringsarena

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg