NORDAC var et forsvarssamarbeid mellom de nordiske landene etablert i 1994, forkortet til NORDAC, som var virksom til organisasjonen i 1997 inngikk i den nye samarbeidsordningen Nordic Defence Cooperation (NORDEFCO).

De nordiske landene utviklet etter den kalde krigen sitt forsvarssamarbeid innenfor rammen av ulike initiativer og strukturer. NORDAC ble etablert 2. desember 1994 som en nordisk ramme for samarbeid om drift, produksjon, vedlikehold og anskaffelse av forsvarsmateriell. Ordningen ble opprettet ved at det ble inngått en rammeavtale mellom Danmark, Finland, Norge og Sverige. I februar 2001 ble det dertil inngått en samarbeidsavtale undertegnet av deltakerlandenes forsvarssjefer.

Formålet med samarbeidet var å oppnå finansielle, tekniske eller industrielle fordeler innen forsvarsmateriellområdet. NORDAC ble organisert med et sekretariat og koordineringsgruppe, samt arbeidsgrupper.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg