NBC er et av de tre store selskapene innen kringkasting i USA. Det ble opprettet i 1926. NBC driver fire studiosentre og eier mange kringkastingssendere for TV og radio.

Faktaboks

Uttale
nˈæʃənəl brˈå:dkastiŋ kˈʌmpəni
Også kjent som
National Broadcasting Company

På fjernsynssiden har NBC de siste årene vært dominerende innenfor underholdning og sport, med populære program som Seinfeld, ER (Akutten) og de amerikanske rettighetene til olympiske leker (frem til 2012). Selskapet har etablert kanaler i Europa og Asia, og samarbeider med Microsoft om en kabelkanal for nyheter på internett: MSNBC.

Fra 1985 til 2013 var NBC eid av General Electric Company. I 2003 ble selskapet NBC Universal dannet, idet General Electric overtok Vivendi Universals underholdningsvirksomheter, deriblant temaparker, filmstudioer, TV-studioer og tre kabelkanaler. NBC har siden februar 2013 vært heleid av det amerikanske selskapet Comcast.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg