Elever fra studieprogram for musikk, dans og drama ved Dahlske videregående skole i Grimstad opptrer

Utdanningsprogrammet musikk, dans og drama egner seg for elever som driver med musikk, dans eller drama på fritiden, og som i tillegg er interessert i teoretiske fag.

Avhengig av skolens tilbud kan elever velge fordypning innen dans, drama eller musikk. Alternativt kan de også velge programfag fra andre programområder i studieforberedende utdanningsprogram.

Utdanningsprogrammet musikk, dans og drama gir generell studiekompetanse og rett til å søke opptak ved høyskoler og universiteter. Det gir også et godt grunnlag for instruktørjobber, spesielt i aktiviteter for barn og unge. Det er også et godt tilbud til alle som tar sikte på videre studier eller en yrkeskarriere innenfor sitt område, og til dem som ønsker en alternativ vei til studiekompetanse.

Det er en fordel å kunne spille på et instrument eller være engasjert i en form for dans eller drama før en begynner. Elever må være villige til å øve mye, både alene og sammen med andre, i og utenfor skoletiden. I tillegg må de ha interesse for teoretiske fag.

På vg2 velger elevene ett av tre programområder: dansk, drama eller musikk. Skoler som tilbyr dette utdanningsprogrammet, har i regelen spesialisert seg, slik at ikke alle har det samme tilbudet. Vanligvis blir søkere til vg1 bedt om å spesifisere om de ønsker dans, drama eller musikk.

Fylkeskommunen kan bestemme at inntil halvparten av vg1-elevene skal tas inn på grunnlag av dokumenterte ferdigheter eller opptaksprøve.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg