Misjon uten grenser

Misjon uten grenser er en norsk tverrkirkelig konservativ-evangelisk misjonsorganisasjon som er en underavdeling av den internasjonale organisasjonen Mission Without Borders, som tidligere het Underground-Evangelism og i en periode Aid to the Persecuted. Organisasjonen ble grunnlagt av Louis Bass i 1960 og den norske avdelingen ble opprettet i 1982 under navnet Kristne østmisjon. Organisasjonen endret etter kort tid navn til Misjon uten grenser.

Faktaboks

Uttale
misjˈon uten grenser
Også kjent som
tidligere Den Kristne Østmisjonen

Fjernadopsjon og støtte til barnehjem

Arbeidet til Misjon uten grenser har vært konsentrert om Øst-Europa og i de tidligere kommunistiske landene Jugoslavia og Albania. Fadderstøtten er både av materiell art som mat, klær, brensel og til kristent opplysningsmateriell. En rekke barnehjem og lokale tiltak får støtte. Organisasjonen legger vekt på kontakt med støttespillere i Norge og organisere turer som i 2019 gikk til Moldova og Albania for å besøke barnehjem, lokale menigheter og støttemottakere.

En verdensomspennende organisasjon

Organisasjonen hadde i 2019 lokale organisasjoner i Europa (Belgia, Nederland, Norge, Storbritannia, Sveits og Tyskland), Nord Amerika (USA og Canada), Sør-Afrika, Australia og New Zealand

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Bakke, Odd Magne (2013). Den moderne misjonsrørsla som globaliseringsaktør. Kirke og Kultur, 2013 (2), side 174 – 187.
  • Pocock, Michael; Van Rheenen, Gailyn og McConnell, Douglas (2015). The Changing Face of World Missions. Grand Rapids: Baker Academic

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg