Faktaboks

Milwaukee
Uttale
milwˈå:ki
Innbyggertall
577 000 (2020)
Milwaukee Art Museum (i forgrunnen) er et av USAs største museer, tegnet av Santiago Calatrava.
.
Lisens: CC BY 2.0

Milwaukee er den største byen i delstaten Wisconsin i USA, som ligger ved Lake Michigan, 130 km nord for Chicago. Byen danner kjernen i en større byregion (metropolitan area) med rundt 1,5 millioner innbyggere.

Befolkningen i Milwaukee er for en stor del av tysk og polsk avstamning. Byen er et viktig jernbaneknutepunkt, handels- og industrisentrum med store havneanlegg. Milwaukee er kjent for sine store ølbryggerier, først og fremst Miller Brewing Company, etablert av tyske bosettere på 1850-tallet.

Byen er sete for det romersk-katolske Marquette University, grunnlagt 1881, avdeling av University of Wisconsin og andre høyere undervisningssteder. Milwaukee har også en berømt zoologisk hage.

Milwaukee ble grunnlagt i 1839 ved sammenslåingen av byene Juneau Town og Kilbourn Town. Byen er kjent for sin progressive politikk og har hatt flere sosialistiske borgermestre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg