Mikkel Diskerud

Faktaboks

Mikkel Diskerud

Mix

Født
2. oktober 1990, Oslo, Norge

Mikkel Diskerud, norsk-amerikansk fotballspiller, med posisjonen midtbanespiller for IFK Göteborg og USA. Diskerud er en dynamisk spiller som kan bekle flere roller på midtbanen og er mest kjent fra sin tid i Rosenborg og New York City FC.

Klubbkarriere

Diskerud startet sin karriere som profesjonell fotballspiller i Stabæk. Etter å ha gått gradene i klubbens ungdomsavdeling debuterte han på A-laget i 2008, samme år som klubben vant Tippeligaen. Diskerud spilte 81 kamper og scoret 10 mål for Stabæk frem til 2011, da han var på et kort utlån til belgiske AA Gent.

I 2012 ble Diskerud hentet til Rosenborg hvor han spilte i tre sesonger. Han scoret 5 mål på 59 kamper for RBK før ferden gikk videre til USA og MLS. I januar 2015 signerte Diskerud for MLS-klubben New York City FC, hvor han blant annet var lagkamerat med David Villa og Andrea Pirlo. Diskerud spilte 41 kamper og scoret 4 mål for New York City FC før klubben gjorde det klart at Diskerud ikke lenger var ønsket i klubben. Etter to år i USA ble Diskerud hentet til den svenske klubben IFK Gøteborg på utlån i 2017.

Landslag

Diskerud har amerikansk mor og norsk far, han hadde dermed muligheten til å representere både Norge og USA internasjonalt. Han spilte for flere av ungdomslagene til både Norge og USA før han endelig valgte å representere USA. Diskerud fikk sin landslagsdebut i 2010 og har totalt spilt 38 kamper og scoret 6 mål for USA (per november 2017). Diskerud var en del av troppen som vant Gold Cup i 2013 og var med i USA sin tropp til VM i 2014.

Ekstern lenke

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg