Mikkel Diskerud, norsk-amerikansk fotballspiller, med posisjonen midtbanespiller for IFK Göteborg og USA. Diskerud er en dynamisk spiller som kan bekle flere roller på midtbanen og er mest kjent fra sin tid i Rosenborg og New York City FC.

Diskerud startet sin karriere som profesjonell fotballspiller i Stabæk. Etter å ha gått gradene i klubbens ungdomsavdeling debuterte han på A-laget i 2008, samme år som klubben vant Tippeligaen. Diskerud spilte 81 kamper og scoret 10 mål for Stabæk frem til 2011, da han var på et kort utlån til belgiske AA Gent.

I 2012 ble Diskerud hentet til Rosenborg hvor han spilte i tre sesonger. Han scoret 5 mål på 59 kamper for RBK før ferden gikk videre til USA og MLS. I januar 2015 signerte Diskerud for MLS-klubben New York City FC, hvor han blant annet var lagkamerat med David Villa og Andrea Pirlo. Diskerud spilte 41 kamper og scoret 4 mål for New York City FC før klubben gjorde det klart at Diskerud ikke lenger var ønsket i klubben. Etter to år i USA ble Diskerud hentet til den svenske klubben IFK Gøteborg på utlån i 2017.

Diskerud har amerikansk mor og norsk far, han hadde dermed muligheten til å representere både Norge og USA internasjonalt. Han spilte for flere av ungdomslagene til både Norge og USA før han endelig valgte å representere USA. Diskerud fikk sin landslagsdebut i 2010 og har totalt spilt 38 kamper og scoret 6 mål for USA (per november 2017).  Diskerud var en del av troppen som vant Gold Cup i 2013 og var med i USA sin tropp til VM i 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.