Marianne Vos er en av verdens fremste kvinnelige syklister og har vunnet flere medaljer innen sykkelcross, banesykling og landeveissykling.

Maarten Thys. fri

Marianne Vos, nederlandsk syklist, sykler for Rabo WM3 Pro Cycling.

Vos er en allsidig syklist og blant verdens beste i både sykkelcross, banesykling og landeveissykling. Hun er olympisk mester på landevei og i banesykling og verdensmester i sykkelcross, banesykling og landeveissykling.

Marianne Vos fikk sitt internasjonale gjennombrudd som 19-åring, da hun ble verdensmester på landevei og i sykkelcross i 2006. Hun har siden vært blant verdens beste kvinnelige syklister og har hevdet seg i toppen i alle tre konkurransegrener.

I sykkelcross har hun vunnet syv VM-gull og to VM-sølv. Hun ble olympisk mester på landevei i London 2012, og verdensmester på landevei i 2006 og 2013. I tillegg har hun tatt fem VM-sølv i landeveisritt og ett i temporitt. Under OL i Beijing i 2008 ble hun olympisk mester i banesykling poengritt, og hun ble verdensmester i poengritt i 2008 og i scratch (fellesstart) i 2011.

Vos har vunnet flere løp på klubbnivå, hun vant blant annet Italia Rundt for kvinner i 2011, 2012 og 2014, La Flèche Wallonne for kvinner fire ganger, og i 2014 vant hun den første utgaven av La Course.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.