Marianne Vos er en av verdens fremste kvinnelige syklister og har vunnet flere medaljer innen sykkelcross, banesykling og landeveissykling.

Maarten Thys. fri

Marianne Vos, nederlandsk syklist, sykler for Rabo Liv Women Cycling Team og det nederlandske landslaget.

Vos er en allsidig syklist og blant verdens beste i både sykkelcross, banesykling og landeveissykling. Hun er olympisk mester på landevei og i banesykling og verdensmester i sykkelcross, banesykling og landeveissykling.

Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd som 19-åring da hun ble verdensmester på landevei og i sykkelcross i 2006. Hun har siden vært blant verdens beste kvinnelige syklister og har hevdet seg i toppen i alle tre konkurransegrener. I sykkelcross har hun vunnet syv VM-gull og ett VM-sølv. Hun ble olympisk mester på landevei i London 2012, verdensmester på landevei i 2006 og 2013. I tillegg har hun tatt fem VM-sølv i landeveisritt og ett i temporitt. Under OL i Beijing i 2008 ble hun olympisk mester i banesykling poengritt, og hun ble verdensmester i poengritt i 2008 og i scratch (fellesstart) i 2011.

Vos har vunnet flere løp på klubbnivå, hun vant blant annet Italia Rundt for kvinner i 2011, 2012 og 2014, La Flèche Wallonne for kvinner fire ganger og hun vant første utgaven av La Course i 2014.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.