Luka Modrić, kroatisk fotballspiller, med posisjonen midtbane på Real Madrid og det kroatiske landslaget.

Modrić er av mange ansett som en av de beste midtbanespillerne i Europa med sin kreativitet, gode overblikk og pasningspill. Han har vunnet flere titler med Dinamo Zagreb og er en nøkkelspiller for både klubb og landslag.

Modrić startet sin profesjonelle fotballkarriere som 16-åring da han ble hentet av Dinamo Zagreb i 2002. De første sesongene var han på utlån til mindre klubber, men spilte seg inn på førstelaget til Zagreb i sesongen 2005/2006. Han utviklet seg raskt til å bli en sentral spiller for laget de neste årene og var en viktig bidragsyter til lagets suksess da de vant den kroatiske ligaen 3 år på rad, den kroatiske cupen 2 ganger og den kroatiske Supercupen 1 gang.

Modrić forlot Dinamo Zagreb da han ble hentet til Tottenham for 165 millioner kroner i 2008. Han debuterte for Tottenham i en treningskamp mot Norwich og har siden vært en fast spiller på førstelaget. De seneste sesongene har Modrić bidratt til Tottenhams gode prestasjoner i ligaen og har vært blant de beste midtbanespillerne i Premier League.

Etter fire sesonger i Tottenham ble Modrić hentet til Real Madrid i august 2012. 

Modrić fikk sin landslagsdebut for Kroatia mot Argentina i 2006. Han er den største profilen på landslaget og har spilt 55 landskamper og scoret 8 mål. Han ble tatt ut på UEFA Team of the Tournament etter EM 2008, hvor Kroatia gikk helt til kvartfinalen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.