Lovens bok er en bok som ble utgitt av Aleister Crowley som Lber AL Vel Legi. Første utgaven av boken utkom i håndskrift.

Boka har innenfor religionen thelema status som åpenbart tekst, og ble ifølge Crowleys selvbiografi diktert for hans ektefelle Rose av åndevesenet Aiwass i 1904. Den er relativt kort: tre kapitler med rundt 70 vers og en avsluttende kommentar. Lovens bok er blant de mest innflytelsesrike bøker innenfor moderne okkultisme, og er i dag tilgjengeliggjort på mange nettsider.

Boka består av utsagn lagt i munnen på egyptiske guder, men omhandler eller refererer også til andre religioner og religionsstiftere. Den er skrevet i et gåtefullt språk, men enkelte tanker og verdier er likevel entydig formulert, blant annet menneskets frihet og uavhengighet, menneskets vilje forstått positivt, og kjærlighet som overordnet viljen. Blant de mest siterte utsagnene er: «Hver mann og hver kvinne er en stjerne» (kapittel 1,3) og avslutningsordene: «Det er ingen lov ut over Gjør hva du vil / Kjærlighet er loven, kjærlighet under vilje».

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg