Love Canal
I 1978 ble Love Canal erklært som katastrofeområde og 240 familier ble evakuert etter at det ble oppdaget lekkasje av kreftframkallende stoffer.
Love Canal
Av /NTB.

Love Canal er et boligområde i byen Niagara Falls i staten New York i USA der en av verdens største giftskandaler fant sted. I 1940- og 1950-årene ble det gravd ned et betydelig antall gifttønner i Love Canal før det ble anlagt boligområde.

Faktaboks

Uttale
lʌv kənˈæl

I slutten av 1970-årene ble det oppdaget at tønnene hadde begynt å lekke ut en rekke kreftfremkallende stoffer. I 1978 ble området erklært som katastrofeområde og 240 familier ble evakuert. To år senere stengte skolen på grunn av fare for elevenes helse.

Firmaet Occidental Chemical Corporation måtte betale 20 millioner dollar i erstatning til innbyggerne. Det ble påvist store skader på dyreliv og vegetasjon i området. Misdannelser og skader hos mennesker er ikke bekreftet.

Alle husene i Love Canal ble revet. Først i 1990-årene ble området igjen erklært trygt for boligbygging og heter i dag Black Creek Village.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg