Lot og hans datter
Maleri fra 1550.
Av .

Lot er en bibelsk skikkelse. Han er Abrahams brorsønn, og omtales i første Mosebok, kapittel 11–14 og 18–19. Ifølge første Mosebok tok Lot Øst-Jordanlandet i besittelse, slo seg ned i Sodoma, og er stamfar til ammonitter og moabitter. I fortellingen om Sodomas og Gomorras undergang er Lot og hans familie de eneste som får unnslippe.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Morten Haave

Jeg mener det burde stå mer enn bare "nevnt", hvilken rolle spilte han i fortellingen om Sodomas og Gomorras undergang?

svarte Mari Paus

Hei, Morten! Takk for innspillet, jeg er helt enig. En utvidelse av denne artikkelen står på lista til fagansvarlig. Vennlig hilsen Mari i redaksjonen

skrev Morten Haave

Jeg vil applaudere fagansvarlig som er ytterst dyktig på det å skrive liste over ting som skal gjøres. Så mye har fagansvarlig flikket og skrevet på den lista, at en utvidelse av denne artikkelen om Lot fortsatt ikke har funnet sted, to år etter at det ble "lovt". (To og et halvt år etter at jeg spurte.)

svarte Mari Paus

Hei igjen du! Takk for det, jeg er for så vidt enig i at behandlingstid på to og et halvt år er verdig en ironisk applaus. Det er dog ikke de fagansvarlige selv som skriver lister, de kommer helt automatisk og er veldig lange! Vi har dessverre ikke mulighet til å prioritere å skrive ny tekst om Lot. Vi har 3571 artikler om kristendom i leksikonet, og mange av disse trenger oppdatering. Fortellingen om Lot står beskrevet i artikkelen om Sodoma og Gomorra, dermed er det andre ting som haster mer å få på plass. Takk for innspillet! Vennlig hilsen Mari i redaksjonen

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg