Laura Kenny

Faktaboks

Laura Kenny

eg. Laura Rebecca Trott

født:
24. april 1992, London, England
Laura Kenny er ansett som en av de beste banesyklistene gjennom tidene med sine fire OL-gull og syv VM-gull

Laura Kenny er en britisk banesyklist, regnet som av tidenes beste i sin idrett. Kenny er med sine fire OL-gull Storbritannias mestvinnende kvinnelige OL-utøver gjennom tidene. I tillegg har hun vunnet syv VM-gull og ti EM-gull. Hun sykler for klubben Matrix Fitness Pro Cycling.

Karriere

Kenny viste seg som et stort talent i banesykling allerede som tenåring. Hun tok sin første store internasjonale medalje da hun som 18-åring vant gull i lagforfølgelse med Storbritannia under EM i 2010. Siden har Kenny dominert sporten og vært en av de beste kvinnelige banesyklistene i verden den senere tid.

Hun vant blant annet OL-gull i lagforfølgelse og omniun under OL på hjemmebane i London i 2012 og gjentok bedriften fire år senere under OL i Rio i 2016. Kenny er også syv ganger verdensmester med fire gull i lagforfølgelse, to i omnium og ett i scratch. I tillegg har hun fire VM-sølv og en VM-bronse.

Kenny konkurrerer også innen landeveissykling og ble blant annet britisk mester i fellesstartritt på landevei i 2014.

Utmerkelser

For sine prestasjoner som idrettsutøver ble Kenny utnevnt til medlem av den britiske imperiordenen i 2013, senere forfremmet til kommandør i 2017. Hun ble også kåret til "Årets kvinnelige idrettsutøver" av Sunday Times i 2016.

Kenny er gift med banesyklist Jason Kenny.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg