Laura Kenny er en britisk banesyklist, regnet som av tidenes beste i sin idrett. Kenny er med sine fire OL-gull Storbritannias mestvinnende kvinnelige OL-utøver gjennom tidene. I tillegg har hun vunnet syv VM-gull og ti EM- gull. Hun sykler for klubben Matrix Fitness Pro Cycling.

Kenny viste seg som et stort talent i banesykling allerede som tenåring. Hun tok sin første store internasjonale medalje da hun som 18-åring vant gull i lagforfølgelse med Storbritannia under EM i 2010. Siden har Kenny dominert sporten og vært en av de beste kvinnelige banesyklistene i verden den senere tid. 

Hun vant blant annet OL-gull i lagforfølgelse og omniun under OL på hjemmebane i London i 2012 og gjentok bedriften fire år senere under OL i Rio i 2016. Kenny er også syv ganger verdensmester med fire gull i lagforfølgelse, to i omnium og ett i scratch. I tillegg har hun fire VM-sølv og en VM-bronse.

Kenny konkurrerer også innen landeveissykling og ble blant annet britisk mester i fellesstartritt på landevei i 2014.

For sine prestasjoner som idrettsutøver ble Kenny utnevnt til medlem av den britiske imperiordenen i 2013, senere forfremmet til kommandør i 2017.  Hun ble også kåret til "Årets kvinnelige idrettsutøver" av Sunday Times i 2016.

Kenny har vært gift med banesyklist Jason Kenny siden 2016 og paret har ett barn sammen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.