Faktaboks

Laura Kenny

eg. Laura Rebecca Trott

Født
24. april 1992, London, England
Laura Kenny
Laura Kenny er ansett som en av de beste banesyklistene gjennom tidene med sine fire OL-gull og syv VM-gull

Laura Kenny er en britisk banesyklist, regnet som av tidenes beste i sin idrett. Kenny er med sine fire OL-gull Storbritannias mestvinnende kvinnelige OL-utøver gjennom tidene. I tillegg har hun vunnet syv VM-gull og ti EM-gull. Hun sykler for klubben Matrix Fitness Pro Cycling.

Karriere

Kenny viste seg som et stort talent i banesykling allerede som tenåring. Hun tok sin første store internasjonale medalje da hun som 18-åring vant gull i lagforfølgelse med Storbritannia under EM i 2010. Siden har Kenny dominert sporten og vært en av de beste kvinnelige banesyklistene i verden den senere tid.

Hun vant blant annet OL-gull i lagforfølgelse og omniun under OL på hjemmebane i London i 2012 og gjentok bedriften fire år senere under OL i Rio i 2016. Kenny er også syv ganger verdensmester med fire gull i lagforfølgelse, to i omnium og ett i scratch. I tillegg har hun fire VM-sølv og en VM-bronse.

Kenny konkurrerer også innen landeveissykling og ble blant annet britisk mester i fellesstartritt på landevei i 2014.

Utmerkelser

For sine prestasjoner som idrettsutøver ble Kenny utnevnt til medlem av den britiske imperiordenen i 2013, senere forfremmet til kommandør i 2017. Hun ble også kåret til "Årets kvinnelige idrettsutøver" av Sunday Times i 2016.

Kenny er gift med banesyklist Jason Kenny.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg