Laleh

Faktaboks

Laleh

Laleh Pourkarim

Født
10. juni 1982, Bandar-e-Anzali, Iran

Laleh. Sjung. 

CD
Lisens: Gjengitt med tillatelse

Laleh, svensk popvokalist og låtskriver. Laleh Pourkarim ble født i Iran, men familien flyktet fra landet da hun var ett år gammel. Etter fire år til sammen i Aserbajdsjan og Minsk havnet de i Sverige, der de først bodde i Tidaholm, så i Göteborg. Som 18-åring spilte Laleh i den populære spillefilmen Jalla! Jalla!. I 2005 platedebuterte hun og fikk en stor hit i Sverige med Live Tomorrow. Samme år kom debutalbumet Laleh, og hun fikk tre Grammis-priser.

Felles for alle Lalehs album er de har personlige tekster på både svensk og engelsk. I 2006 kom Prinsessor, i 2009 Me And Simon og i 2012 Sjung. Takket være singlen Some Die Young slo Laleh gjennom i Norge. Både den og Sjung gikk til topps og tilbrakte over 30 uker på VG-lista. Salget tok virkelig av etter at hun framførte Some Die Young på minnekonserten for terrorofrene, på Rådhusplassen i Oslo, 22. juli 2012. Også 2013-albumet Colors ble en stor suksess i Norge, hvor Laleh er blitt en konsertattraksjon. Høsten 2016 kom Kristaller, og våren 2019 kom Vänta!.

Ekstern lenke

Kommentarer (2)

skrev Maria Brandt

Kanskje artikkelen kunne oppdateres? Bruker noen av hennes tekster i skolen, og fint at elevene kan finne oppdatert informasjon.

skrev Jon Vidar Bergan

Takk. Nå har jeg oppdatert artikkelen med å legge inn det nye albumet og link til hennes hjemmeside. Så fint at SNLs artikler kan brukes i undervisningen. Jeg er fagansvarlig for ca 1100 av dem.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg