Bilde fra broen over elva Chari som skiller N’Djamena i Tsjad fra Kousseri i Kamerun.

.
Lisens: fri

Kousseri er en by helt nord i Kamerun, i provinsen Extrême Nord, ved grensen til Tsjad. Byen har en befolkning på ca. 133 000 innbyggere (2020).

Kousseri skilles fra Tjads hovedstad NDjamena av elva Chari og dens tilførselselv Logone, og fungerer i praksis som en forstad til NDjamena, der mange av byens innbyggere har sitt daglige arbeid. Chari renner nordover og munner ut i Tsjadsjøen, og de to elvene danner grensen mellom Kamerun og Tsjad. Kousseri er markedsby med betydelig internasjonal handel. Reisende til Kousseri betjenes av NDjamenas internasjonale flyplass.

Broforbindelsen over de to elvene danner et viktig trafikknutepunkt, ikke bare mellom Tsjad og Kamerun, men også videre til Maiduguri i den nordøstre delstaten Borno i Nigeria.

Foruten handel, lever folk i dette området vesentlig av jordbruk og kvegdrift, men også av håndverksproduksjon som for eksempel lærvarer.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg