Knut Tornes

Faktaboks

Født
1943
Fødested
Bergen

Knut Tornes, norsk tannlege og professor og en av de mest fremtredende fagpersonene innen munnhule- og kjevekirurgi i Norge

Knut Tornes ble utdannet tannlege i 1968 og ble spesialist i oral kirurgi og oral medisin i 1974. Dr. odont. i 1989, professor II ved Universitetet i Bergen fra 1990. Han var avdelingssjef ved Kjevekirurgisk avdeling, Haukeland universitetssjukehus fra 1999 til 2012. Tornes har mottatt HM Kongens fortjenstmedalje.

Klinisk virksomhet

Tornes har arbeidet i kortere perioder som distriktstannlege og i privat praksis, men har i nesten hele sin karrière vært knyttet til Haukeland universitetssjukehus og Universitetet i Bergen. Han var en av pionerene i Norge innen ortognatisk kirurgi og tannimplantatbehandling.

Forskning og formidling

Tornes’ doktoravhandling omhandler ortognatisk kirurgi. Hans forskningsaktivitet er hovedsakelig knyttet til klinisk virksomhet. Tornes var en av initiativtakerene til Den norske tannlegeforenings nasjonale kurs innen implantatforankret protetikk, og har på grunn av omfattende kursvirksomhet mottatt Den norske tannlegeforenings hederstegn.

Fagpolitisk

Tornes var leder for Norsk forening for oral kirurgi og oral medisin i periodene 1976-1981 og 1994-1996, og har vært rådgiver for en rekke offentlige instanser. Han har vært en sterk pådriver for forankring av fagfeltet ved norske sykehus, og den mest betydningsfulle fagpersonen bak tilretteleggelsen for dette.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg