Faktaboks

Den norske tannlegeforening
Organisasjonstype
Forening/lag/innretning
Forretningsadresse
Oslo
Stiftet
15.10.1884
Daglig leder
Morten Rolstad
Styreleder
Heming Olsen-Bergem

Den norske tannlegeforening (NTF) er en profesjons- og fagforening som ivaretar tannlegenes faglige, økonomiske og sosiale interesser og støtter tiltak for å bedre tannhelsen. Foreningen ble stiftet i 1884 og har sekretariat i Oslo. Den har ca. 7000 medlemmer (2022) fordelt på 21 lokalforeninger og 7 spesialistforeninger samt NTF Student. Tallet inkluderer om lag 700 pensjonister og 580 studenter. Cirka 55 prosent av medlemmene er kvinner. Litt over halvparten arbeider i privat sektor.

Foreningen utgir Den norske tannlegeforenings Tidende. Foreningens president siden 2021 er Heming Olsen-Bergem, og generalsekretær er Morten Harry Rolstad. Tannlegeforeningen er som fagforening tilsluttet hovedorganisasjonen Akademikerne. NTF er også tilsluttet Council of European Dentists (CED) og FDI World Dental Federation.

Les mer i Store norske leksikon

Faktaboks

Den norske tannlegeforening
Sektorkode
7000 Ideelle organisasjoner
Næringskode(r)
94.200 Arbeidstakerorganisasjoner

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg