Kenneth Moe

Faktaboks

Kenneth Moe
Født
1987

Artikkelstart

Kenneth Moe er en norsk forfatter. Han vant Tarjei Vesaas Debutantpris i 2015 for debuten Rastløs.

Forfatterskap

Moe tok forfatterstudiet i Bergen og bor nå i Oslo. Redaktøren for debutboken hans er forfatteren Karl Ove Knausgård, som også har startet og er med på å drive Pelikanen forlag. Moe er Pelikanen Forlags første Vesaas-vinner.

Rastløs er en kortroman om en ung manns opplevelse av kjærlighet og fraværet av kjærlighet. Språket er presist og enkeltsetninger og -avsnitt ikke lenger enn det som nødvendig er for å gjøre et poeng. Tittelen «Rastløs» kan si noe om både formen og tema. Moe er en forfatter som forholder seg til modernisme som stilretning.

Moe er også fast redaksjonsmedlem i Bokvennen litterær avis, der han også er blant bidragsyterne. For dette og andre tidsskrifter er det gjerne essaysjangeren Moe bruker. Å likestille essayistikk og annen litterær sakprosa med romaner og noveller i Kulturrådets innkjøpsordning er en litteraturpolitisk sak Moe har uttalt seg om.

Priser

Bibliografi

  • Rastløs (roman, Pelikanen forlag 2015)
  • Det åpenbare (roman, Pelikanen forlag 2016)
  • Imot Sæterbakken (essay, Pelikanen forlag 2017)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (4)

skrev Morten Olsen Haugen

Artikkelen bør flyttes til en mer presis kategori

svarte Ida Scott

Hei. De fleste samtidige norske romanforfattere ligger i denne kategorien. Hvilken kategori mener du den bør ligge i? Vennlig hilsen Ida Scott, redaksjonen.

svarte Morten Olsen Haugen

Da jeg skrev dette, lå artikkelen i en helt generell kategori for Litteratur. Guro ordnet det i januar 2019. Har dere en knapp som kan slette slike utdaterte kommentarer?

svarte Ida Scott

OK, beklager!

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg