Kari Nyquist

Kari Nyquist. Tallerken. Trykket dekor med reklame for Stranda Lenestolfabrikk. Produsert av Stavangerflint.

Mats Linder. Gjengitt med tillatelse

Typisk for Kari Nyquists arbeider for Stavangerflint er denne serien med frodige tegninger gjengitt i silketrykk.

. Falt i det fri (Public domain)

Kari Nyquist ble utdannet som keramiker ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1934-1938. Fikk verkstedpraksis hos keramikerne Eilif Whist og William Knutzen, og arbeidet deretter ved Åros Keramikk og Schneider og Knutzen. Kari Nyquist startet eget keramikkverksted i Oslo i 1942.

Fra ca. 1955 til 1979 var Kari Nyquist fast tilknyttet Stavangerflint som designer på freelancebasis. Hun oppholdt seg ved bedriften i perioder om gangen og tegnet dekorer for serviser, barneserviser, anledningsartikler og suvenirartikler. Tegningene ble gjengitt i silketrykk, som oftest i blått på en lys blå bunn, men de finnes også i andre fargekombinasjoner.

Et teservise med hennes dekor på formen Utstein av Eystein Sandnes ble innkjøpt av The Victoria and Albert Museum, London, midt på 1950-tallet. Hun hadde ellers en rekke utstillinger av keramikk i Norge og i utlandet.

Hennes keramikk finnes både i leirgods (blåleire), steingods og flintgods. Hun er blant annet representert i Kunstindustrimuseet i Oslo og ved Victoria and Albert Museum, London.

  • Olsen, Astrid og Rolf Simeon Andersen. Moderne Antikviteter: Norsk keramikk, signaturer og merker 1900-1960. Lunde. Oslo, 2000.
  • Jan Gjerde: "Fra Kvaleberg til cyberspace"

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.