Faktaboks

Jorun Thørring
Født
14. mai 1955, Tromsø
Jorun Thørring. Foto: Aschehoug. Gjort tilgjengelig av Aschehoug.
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Jorun Thørring er en norsk forfatter og lege; spesialist i gynekologi.

Thørring har skrevet flere populære og kritikerroste kriminalromaner: Skyggemannen (2005) og Tarantellen (2007) har spesialetterforsker Orla Os som sentralfigur og handlingen er lagt til Paris. I Glassdukkene (2006) og Ildens øye (2009) foregår det meste i Tromsø, og etterforskeren her er Aslak Eira. Han dukker opp igjen i Mørketid (2014) hvor mye av handlingen er knyttet til en nedlagt internatskole og fortidens overgrep der. Eira må bruke all sin kløkt og kompetanse, også som same, for å stanse en morder som virker usynlig.

I De dødes hus (2016) møter vi igjen etterforsker Orla Os. Et mystisk dødsfall i Paris leder henne til et stort vinslott i Bordeaux der blant annet hendelser under andre verdenskrig blir avgjørende for oppklaringen av en sak der alle har noe å skjule.

Glassdukkene er filmatisert (2014) – regi Nils Gaup – som første del i en planlagt trilogi. Thørring ble tildelt Havmannprisen for beste bok fra Nord-Norge i 2007 for Tarantellen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg