Faktaboks

Joachim Holbek
Født
12. november 1957, København, Danmark

Joachim Holbek er en dansk filmkomponist. Han er utdannet ved Musikakademiet i København og skrev musikk til teater og ballett før han debuterte som filmkomponist med Lars von Triers film Medea i 1988.

Holbek og Trier er svogere, og de to har samarbeidet en rekke ganger siden Holbeks filmmusikkdebut, blant annet på Europa (1991), Manderlay (2005) og fjernsynsserien Riget (1994 og 1997). Holbeks filmografi inkluderer også Ole Bornedals grøssersuksess Nattevakten (1994) og den prisbelønte thrilleren Kærlighed på film (2007). Han har også levert musikk til flere norske filmer: Pål Sletaunes spillefilmdebut Budbringeren (1997), Nils Gaups Misery Harbour (1999) og Pål Jackmans Detektor (2000).

Holbek har høstet flere priser for sin filmmusikk. Han har mottatt Robert-prisen, den danske Oscar-ekvivalenten, for beste filmmusikk fire ganger, og i 1999 ble han tildelt en æresutgave av de danske filmkritikernes Bodil-pris for sitt virke som filmkomponist.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg