Faktaboks

Jean-Baptiste Faure
Uttale
få:r
Født
15. januar 1830, Moulin, Frankrike
Død
9. november 1914, Paris, Frankrike
Maleri av Jean-Baptiste Faure
Jean-Baptiste Faure var den ledende barytonen på Paris-operaen på 1860-70-tallet
Maleri av Jean-Baptiste Faure
Av /Wikiart.org.

Jean-Baptiste Faure var en fransk sanger, kunstsamler og komponist. Han var den ledende baryton ved operaen i Paris 1861–1878, og var spesielt kjent for sine tolkninger av tittelrollene i Don Giovanni (Mozart) og Wilhelm Tell (Rossini).

Faure sang i guttekor som barn og kom til Paris-konservatoriet i 1851. Han hadde sin debut året etter på Opera Comique, der han ble i syv år. På begynnelsen av 1860-tallet debuterte han på Royal Opera House i London og ved Garnier-operaen i Paris. Disse scenene gjestet han regelmessig frem til 1878, ved siden av en rekke andre teatre. Hans siste sceneopptredener fant sted i Marseille og Vichy i 1886.

Faure komponerte sanger og var også en kjent sanglærer. Av hans komposisjoner er Les Rameaux og Crucifixe de mest kjente. Som kunstsamler eide han blant annet 62 malerier av Claude Monet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg