Ingvild Rishøi er en norsk forfatter og journalist. Hun debuterte i 2007 med Unbrakomonsteret (illustrert av Inga Sætre). Senere samme år kom den kritikerroste novellesamlingen La stå. Boken var første novellesamling fra en debutant som ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

Rishøi er utdannet journalist, og på begynnelsen av 2000-tallet gjorde hun seg bemerket som featurejournalist blant annet i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun er også medredaktør i fanzinen Avsagd Hagle. Rishøi tar sine lesere på alvor, uavhengig av alder eller bakgrunn.

I 2011 ga hun ut en diktsamlingen Pling i bollen – fine og ufine barnerim, illustrert av Bendik Kaltenborn. Samme år kom novellesamlingen Historien om Fru Berg som ble nominert til Brageprisen.

I 2012 mottok Rishøi Gyldendal norsk forlags Sultprisen, en meget populær tildeling til et ungt og spennende forfatterskap. I pristalen uttalte kritiker Kåre Bulie at Rishøi i sitt forfatterskap utviser "en uvanlig sensitivitet både for barnets egen verden og hvordan det tenker og snakker, og for barnets blikk på de voksnes univers."

For Vinternoveller (2014) er hun tildelt Brageprisen.

  • Vinternoveller (Noveller, Gyldendal, 2014)
  • Pling i bollen – fine og ufine barnerim (Billedbok, Cappelen Damm, 2012)
  • Historien om Fru Berg (Noveller, Gyldendal, 2011)
  • Unbrakomonsteret – Ikea om natten (Billedbok, Damm, 2007)
  • La stå (Noveller, Gyldendal, 2007)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.