Ingvild Rishøi

Faktaboks

Ingvild Rishøi

Ingvild Hedemann Rishøi

Født
24. august 1978
Ingvild Rishøi
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Artikkelstart

Ingvild Rishøi er en norsk forfatter og journalist. Hun debuterte i 2007 med Unbrakomonsteret, illustrert av Inga Sætre. Senere samme år kom den kritikerroste novellesamlingen La stå. Boken var den første novellesamlingen fra en debutant som ble hovedbok i Bokklubben Nye Bøker.

Rishøi er utdannet journalist, og på begynnelsen av 2000-tallet gjorde hun seg bemerket som featurejournalist blant annet i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun er også medredaktør i fanzinen Avsagd Hagle. Rishøi tar sine lesere på alvor, uavhengig av alder eller bakgrunn.

I 2011 ga hun ut en diktsamlingen Pling i bollen – fine og ufine barnerim, illustrert av Bendik Kaltenborn. Samme år kom novellesamlingen Historien om Fru Berg, som ble nominert til Brageprisen.

I 2012 mottok Rishøi Gyldendal norsk forlags Sultprisen, en meget populær tildeling til et ungt og spennende forfatterskap. I pristalen uttalte kritiker Kåre Bulie at Rishøi i sitt forfatterskap utviser «en uvanlig sensitivitet både for barnets egen verden og hvordan det tenker og snakker, og for barnets blikk på de voksnes univers».

For Vinternoveller (2014) er hun tildelt Brageprisen.

Bibliografi

  • Vinternoveller, Gyldendal, 2014 (noveller)
  • Pling i bollen – fine og ufine barnerim, Cappelen Damm, 2012 (billedbok)
  • Historien om Fru Berg, Gyldendal, 2011 (noveller)
  • Unbrakomonsteret – Ikea om natten, Damm, 2007 (billedbok)
  • La stå, Gyldendal, 2007 (noveller)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg