Faktaboks

Howard Philips Lovecraft

H. P. Lovecraft

Uttale
lˈʌvkra:ft
Født
20. august 1890, Providence, Rhode Island, USA
Død
15. mars 1937, Providence, Rhode Island, USA
Howard Philips Lovecraft, 1934
Howard Philips Lovecraft, 1934
Av /𝒲.

Howard Philips Lovecraft var en amerikansk forfatter som skrev særlig skrekkromaner og -fortellinger for populærmagasiner.

Lovecraft var lite påaktet i sin levetid, og kvaliteten av hans arbeider er omdiskutert. Imidlertid har han påvirket senere fantasy- og science fiction-forfattere som Ray Bradbury og Fritz Leiber, han har vært en viktig innflytelse på skrekk-sjangeren innen rollespill, og nyutgivelser av hans fortellinger er kommet i store opplag.

Et utvalg fortellinger i norsk oversettelse, Tingen på terskelen og andre hårreisende historier, kom i 1973. På 1990-tallet ble Makabre historier, Skrekken fra Dunwich og andre historier og Vanviddets fjell & Fargen bortenfor tid og rom utgitt.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Houellebecq, Michel og King, Stephen (2005): H. P. Lovecraft: Against the World, Against Life. Translated by Khazeni, Dorna. Cernunnos. ISBN 1-932416-18-8
  • Joshi, S. T. (2017): Lovecraft's Library: A Catalogue (Revised Fourth ed.). Hippocampus Press. ISBN 978-1-61498-217-3

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg