Helsetilsynet i fylket var tidligere en del av fylkesmannsembetet som ivaretok tilsyn med helsetjenesten på fylkesnivå. Ordningen ble opprettet i 2003 da det tidligere fylkeslegeembetet ble avviklet, og fylkeslegen og de andre ansatte ble overført til fylkesmannen. Fra 1. januar 2012 opphørte Helsetilsynet i fylket som egen ordning, og oppgavene ble formelt overført til fylkesmannen.

Oppgaver

Arbeidsoppgavene som lå under Helsetilsynet i fylket var knyttet til gjennomføring av planlagte tilsyn med helsetjenestene, behandling av tilsynssaker i forbindelse med hendelser i helsetjenesten og klager fra pasienter knyttet til rettigheter i helsetjenesten.

Tilsynsansvaret omfattet både offentlige og private helsetjenester. Tilsynet var utøvd i det vesentlige som revisjoner av de instansene som yter helsetjenester samt oppfølging av avvik som påvises i helsetjenesten.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg