Harald Nordberg

Faktaboks

Harald Nordberg
Født
27. mai 1949, Askim
Harald Nordberg har illustrert Den store godnattboka som ble gitt ut på Aschehoug Forlag i 2007.
Av /www.aschehoug.no.

Artikkelstart

Harald Nordberg er en norsk prisbelønt tegner, illustratør og bildebokforfatter som tegner i en frodig og detaljrik naivisme, preget av en lun humor og naturnær fantasi. Han har illustrert nærmere femti bøker.

Nordberg er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1968–71). Han har illustrert en rekke barne- og ungdomsbøker, noen også med egen tekst, som debutboka Sofie og Amanda (1978), Kråkegutten (1983) og Robins reise (2010). Videre har han illustrert en lang rekke bøker for kjente forfattere som Hans Sande, Jostein Gaarder og Margaret Skjelbred. Særlig kjent er han for sine illustrasjoner i Aschehoug forlags store, hvite barnebøker med fortellinger, eventyr, rim og regler.

Han har mottatt en rekke høythengende priser for sine illustrasjoner, blant andre Askeladden-prisen 1983, Bokkunstprisen i 2001 og illustrasjonsprisen (1985). Han har også tegnet til barneprogrammer i NRK/Fjernsynet og deltatt ved en rekke kunstutstillinger. I 2016 hadde han en separatutstilling i Grafills galleri som het «Popp-opp’er, pappsløyd og illustrasjoner».

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg