Gravity

Gravity, amerikansk-britisk spillefilm (2013) i regi av den mexicanske filmskaperen Alfonso Cuarón. Manus er skrevet av Alfonso og Jonás Cuarón. I Gravity, en film som balanserer mellom sjangrene science fiction, thriller og drama, følger seerne to astronauter som kjemper for å overleve etter en dramatisk ulykke med romfartøyet STS-157. Gravity (som betyr 'tyngdekraft', men også 'alvor') har høstet mye ros for sine troverdige og suggererende scener fra verdensrommet, og gjennom filmens tilsynelatende realistiske ramme oppleves astronautenes overlevelseskamp som nær og svært intens.

De to hovedrollene er spilt av henholdsvis Sandra Bullock og George Clooney, og dette er filmens bortimot eneste skuespillere. Gravity er regnet som en av de mest nyskapende 3D-teknologiske filmene, og den var med på de fleste kritikerlister over 2013s beste filmer. Blant annet kåret Empire Gravity til årets beste film, mens i Norge hadde nettstedet Filmweb.no på tredje plass på sin liste.

Gravity var en av de store favorittene foran filmprisutdelingene i 2014, og filmen endte opp med hele syv priser under Oscar-utdelingen. Alfonso Cuarón vant prisen som beste regissør, en utmerkelse han fra før hadde mottatt under både Golden Globe og British Academy Film Awards.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg