Forum Stadtpark er et fellesskap av kunstnere, forskere og kulturarbeidere som ble grunnlagt i et tomt cafébygg i Graz i 1959.

Blant initiativtakerne var forfatteren Emil Breisach (født i 1923), billedkunstnerne Othmar Carli, Siegfried Neuburg (1928–2003), Günter Waldorf (1924–2012) og Gustav Zankl (født i 1929), Medlemmene Alfred Kolleritsch (leder av Forum Stadtpark i tidsrommet 1968–1995) og Günter Waldorf startet i 1960 tidsskriftet manuskripte, som fikk stor betydning for utviklingen av en østerriksk eksperimentell litteratur. På samme tid etablerte Forum Stadtpark seg som en møteplass for progressiv og avantgardistisk kunst. Den uformelle forfattergruppen Grazer-gruppen (Grazer Gruppe) oppstod i tilknytning til Forum Stadtpark.

I dag fungerer Forum Stadtpark som produksjons- og utstillingslokale for samtidskunst: for arkitektur, billedkunst, film og fotografi, litteratur, medier, mote, musikk, performance og teater. Den årlige avantgardefestivalen «steirischer herbst» ble initiert blant annet av Forum Stadtpark.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.