Finn Nielssen

Faktaboks

Finn Nielssen
Født
22. mars 1908, Kristiansand
Død
1. september 1962, Oslo
Oslo 4. april 1954: På Edvard Munchs Ekely i nærheten av Skøyen ble det det fremdeles skapt kunst. Etter krigen ble den store eiendomen utparsellert til tomter til kunstnerboliger. I 1954 var 29 kunstnerfamilier rykket inn i vakre, moderne hus de fleste av rekkehustypen med tilhørende atelier, og flere leiligheter er prosjektert. Kunstnerkolonien er verdens eneste. Unge kunstnernes Samfunn arbeidet med ateliesaken i mange år, men sving på julene ble det først etter krigen. Her ser vi kunstneren Finn Nielssen som holder på med en oppgave i sitt mosaikk-verksted. Småkassene til venstre er fulle av glassbiter i forskjellige farger.
Av /NTB Scanpix.

Artikkelstart

Finn Nielssen var en norsk maler. Han var elev av Johannes Itten i Berlin i 1928–1929 og av Georg Jacobsen. Han foretok reiser i Mexico i 1935 og 1948. Foruten motiver derfra malte han fortrinnsvis sørlandske strandbilder i en lys, sommerlig mild koloritt.

Nielssen malte også større dekorative, konstruktivt betonte arbeider, blant annet Oslofjord (1949). Han fullførte i 1961 en mosaikk i Drammens Krematorium. Han utgav en bok om Henrik Sørensen (1950). Som kunstkritiker tok han etter andre verdenskrig avstand fra visse eksperimentelle retninger.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg